31/07/2013

I thin(g)k, you thin(g)k

"I thin(g)k, you thin(g)k", το βίντεο που προέκυψε από μια μικρή δράση που έγινε στο πλαίσιο του project "Οι ζωές των άλλων" και παρουσιάστηκε την περασμένη Κυριακή στο 7ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας. Η δράση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ που διοργάνωσε πρόσφατα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων το Καλλιτεχνικό Στέκι. Μια γωνιά φωτογράφησης, 100 περίπου άτομα και μερικά αντικείμενα - σύμβολα που μας βάζουν να σκεφτούμε τι θεωρούμε πιο σημαντικό στη ζωή αποκαλύπτουν κοινούς τόπους και κοινές ανάγκες ανθρώπων διαφορετικών ηλικιών και εθνικοτήτων, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε αυτά που μας ενώνουν! Ένα ομαδικό project, με φωτογραφίες του Παναγιώτη Τέντε, μουσική Tiga Nekra και επεξεργασία-μετατροπή σε βίντεο από τον Λουκά Μπουσούνη.


 


Μερικές φωτογραφίες από τις προβολές στο 7ο Φεστιβάλ Δρόμου:


Ο "Μικρός Πρίγκηπας" από το ΣΔΕ Καλαμάτας

Ένα από τα βίντεο που προβλήθηκαν στο 7ο Φεστιβάλ Δρόμου στο πλαίσιο του πρότζεκτ "Οι ζωές των άλλων", στις 28/7 στο Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, ήταν "Ο μικρός πρίγκηπας" του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, σε μια stop-motion animation εκδοχή από τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλαμάτας!:


Το βίντεο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός σχεδίου δράσης με τίτλο "Τεχνικές κινούμενης εικόνας" που υλοποιήθηκε φέτος στο ΣΔΕ Καλαμάτας και είναι το συνεργατικό αποτέλεσμα μιας πολύμηνης προσπάθειας των εκπαιδευομένων του σχολείου, με δική τους διασκευή-σενάριο, τρισδιάστατα σκηνικά-κατασκευές και κούκλες από πλαστελίνη.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένα ιδιαίτερο σχολείο για ενήλικες, που έχει σα στόχο να αναπληρώσει τη γυμνασιακή εκπαίδευση μέσα από ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο συνεργατικής μάθησης, υλοποιώντας σχέδια δράσης (project) και υιοθετώντας εναλλακτικές μεθόδους μάθησης διαθεματικού χαρακτήρα. Για το συγκεκριμένο project συνεργάστηκαν εκπαιδευόμενοι του Α και Β κύκλου, όλων των ηλικιών, ανάμεσα τους και μαθητές από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων: Αισθητικής και Πολιτισμικής Αγωγής, Γλωσσικού και Κοινωνικού γραμματισμού.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Παπαδοπούλου Γιούλα

Φωτογραφίες από τις προβολές:Στο κοινό και μερικοί από τους δημιουργούς του "Μικρού Πρίγκηπα" (από την ομάδα του ΣΔΕ)

Φωτογραφίες από τη δράση "Steps" στο 7ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας


Η δράση "Steps" στο 7ο Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας (Πάρκο Σιδηροδρόμων) μας έφερε όλους ένα βήμα πιο κοντά, σε μια σκηνή από τους σεισμούς της Καλαμάτας... (26-28/7)

Ιδέα, συντονισμός: Μάρθα Ζούπα (στο πλαίσιο του project "Οι ζωές των άλλων")