08/10/2013

7ο Αrt4More Festival: μία δράση αφιερωμένη στην ψυχική υγεία (Αθήνα)

Ο χώρος τέχνης και δράσης «Βρυσάκι» διοργανώνει το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το διεθνές καινοτόμο φεστιβάλ, 7ο Αrt4More Festival, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την Ψυχική Υγεία.To «7o Αrt4More» festival, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, (10 Οκτωβρίου), υπό τη διοργάνωση του μη κερδοσκοπικού Φορέα Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «Έδρα» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έχει κύριο θεματικό άξονα το «Visual Storytelling».

Η ταυτότητα του φεστιβάλ συνδυάζει την τέχνη με σύγχρονους κοινωνικούς προβληματισμούς, καλώντας τους επισκέπτες να εμπλακούν στα ερωτήματα που αυτό προτείνει. Με άλλα λόγια, στόχος είναι να παρουσιαστεί η οπτική αφηγηματικότητα ως βασικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού που ευδοκιμεί στην τέχνη, την επικοινωνία, τη μνήμη και τη μάθηση.

Η πρώτη εμφάνιση της τεχνικής της οπτικής αφήγησης χρονολογείται μαζί με την αρχή της ανθρωπότητας, με τη μορφή ιερογλυφικών και σχεδίων που αποτυπώνουν ιστορίες σε τοιχώματα σπηλιών. Για πολλούς πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, η οπτική αφήγηση αποτέλεσε μορφή επικοινωνίας και μέσο διδασκαλίας των νεότερων γενεών. Σήμερα, η επικοινωνία μας για να γίνει πιο άμεση και αποτελεσματική, τείνει να αποκτά ολοένα και περισσότερο οπτικοποιημένη μορφή, σε σημείο που εκφράζεται καθημερινά με έναν «οπτικό πόλεμο».Αναλυτικότερα το 7ο ART4MORE FESTIVAL περιλαμβάνει:

Έκθεση Visual Storytelling

Έργα που ξετυλίγουν μέσα από τη σύνθεση τους ποικίλες αφηγηματικές δυνατότητες. Η εξιστόρηση δεν είναι γραμμική ή δομημένη, αλλά προκύπτει στον χώρο αλληλεπίδρασης του έργου με τον επισκέπτη. Όταν ο επισκέπτης διανύει το εικαστικό τμήμα του φεστιβάλ, η έκθεση ανοίγει αμέτρητες εκδοχές αφήγησης και συνειρμών, μέσα σε μια διαδρομή συνεχούς ανάγνωσης και ανακάλυψης.

Συμμετέχουν οι: Ελευθερία Αλεξανδρή, Έκτωρ Αποστολόπουλος, Γρηγορία Βρυττιά, Marta Grossi, Όλγα Ευαγγελίδου, Νατάσσα Ζάνου, Δημήτρης Καλυβιώτης, Νίκος Καναρέλης, Νίνα Κοταμανίδου, Δήμητρα Λιάκουρα, Γιώργος Μαραζιώτης, Βασίλης Μπότουλας, Σταυρούλα Παπαδάκη, Κακάο Ροκς, Έρη Σκυργιάννη, Βασιλική Φενέκου.

Έκθεση Infographics 

 Από το πεδίο των εφαρμοσμένων τεχνών φιλοξενούνται δείγματα social infographics (εικονοποιημένη μετάδοση πληροφοριών και δεδομένων πάνω σε κοινωνικά ζητήματα), αναδεικνύοντας τις μορφές οπτικής αφήγησης που έχουν σύγχρονη εφαρμογή στην εκπαίδευση, τη δημοσιογραφία, το ίντερνετ και την πληροφόρηση. Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Peter Orntoft, Chris Korbey, Active for Life, Lukatarina, Moodley (για τον οργανισμό Caritas), κ.α

Happenings 

Μια αίθουσα πειραματισμού και αυτοσχεδιασμού πάνω στο θέμα της αφήγησης μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Το πρόγραμμα περιέχει πρωινά παιδικά εργαστήρια, παιδικό λαμπορατόριο, ζωντανά γλυπτά και παραστάσεις. Συμμετέχουν: Ομάδα Playback Nuevo, ομάδα Playroom, Βιωματικό Σχολείο, Ομάδα Παιδιά Επί Σκηνής, Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», κ.α.

Πληροφορίες: Χώρος τέχνης και δράσης «Βρυσάκι», Βρυσακίου 17, Πλάκα, www.vryssaki.gr , τηλ: 210 3210 179, διάρκεια εκδήλωσης: Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ, είσοδος ελεύθερη.

Πηγή: www.clickatlife.gr

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire