10/10/2013

Εγκαίνια έκθεσης και ανοικτή παρουσίαση της δράσης: Οι ζωές των "άλλων"Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί ανοικτή παρουσίαση-συζήτηση για το project «Οι ζωές των "άλλων": μια ανοικτή δράση για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού», εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα μια φωτογραφική έκθεση που καταγράφει τις βασικότερες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα στην πορεία του project.

«Οι ζωές των άλλων» είναι μια πρωτοβουλία νέων της πόλης με στόχο την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας, του ρατσισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσα από συλλογικές δράσεις που συνδυάζουν την εικαστική προσέγγιση με τη δημιουργική χρήση νέων μέσων και τεχνολογιών για τη δημιουργία μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ανοικτού διαλόγου για τις μειονότητες, για άτομα με λιγότερες ευκαιρίες και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιείται τον περασμένο Ιούνιο με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος "Νέα Γενιά σε δράση", με τη συνεργασία της αστικής, μη-κερδοσκοπικής εταιρίας ΚΑΝΕ και του Festival Μηδέν.

Μέσα από προβολές, εκδηλώσεις, συμμετοχικές δράσεις και μια διαρκή ανοικτή πρόσκληση για υποβολή ιδεών και αποστολή σχετικού υλικού (όπως χρήσιμους συνδέσμους, πληροφοριακό υλικό, ταινίες, φωτογραφίες, εικαστικά έργα, άρθρα, απόψεις, κείμενα, προσωπικές μαρτυρίες), επιχειρήσαμε να αναζητήσουμε όλοι μαζί αυτά που μας ενώνουν και να ονειρευτούμε έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, που θα σέβεται τη διαφορετικότητα και δε θα φοβάται τον "άλλο".

Ζητούμενο ήταν και είναι η ευαισθητοποίηση, ώστε να τεθεί η βάση για αντίστοιχες νεανικές συνεργασίες και δράσεις στο μέλλον, με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων ατόμων που τα ζητήματα αυτά τους απασχολούν άμεσα ή έχουν βιώσει οι ίδιοι κάποια μορφή αποκλεισμού, με κύριο target group τους μετανάστες, αλλά και κάθε άνθρωπο που ένιωσε έστω και στο ελάχιστο "ξένος" ή "διαφορετικός".

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα ιστολόγιο (http://livesofothers2013.blogspot.gr/) που θα παραμείνει μόνιμα ενεργό και θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, πληροφορίες και θέματα για τη μετανάστευση, την αναπηρία, την ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή, την τρίτη ηλικία και άλλες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με έμφαση σε αντιρατσιστικές δράσεις και κινήσεις. Στο ιστολόγιο επίσης έχει συγκεντρωθεί ήδη χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό από το διαδίκτυο, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και ένα DVD με υλικό από τις δικές μας δράσεις για εκπαιδευτική χρήση (το DVD θα διατεθεί δωρεάν σε σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς που ενδιαφέρονται).

Η φωτογραφική έκθεση στο Κέντρο Νέων Καλαμάτας επιχειρεί να δώσει μια ιδέα για τις βασικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, ενώ η ανοικτή παρουσίαση της δράσης έχει σαν στόχο τη συνέχιση του διαλόγου και την ανταλλαγή ιδεών για νέες δράσεις στο μέλλον!

Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, όσους γνωριστήκαμε ήδη μέσα από τις κοινές μας δράσεις και όσους επιθυμείτε να μάθετε περισσότερα γι' αυτές. Και, φυσικά, περιμένουμε να ακούσουμε καινούριες και φρέσκες ιδέες!

Info:
Aνοικτή παρουσίαση της δράσης Οι ζωές των "άλλων" 
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, Κέντρο Νέων Καλαμάτας, ώρα 20.30

Έκθεση φωτογραφίας, 11 Οκτωβρίου -14 Νοεμβρίου
Κέντρο Νέων Καλαμάτας
Πλατεία Όθωνος
Δευτέρα-Πέμπτη 17.00-22.00

______________
https://www.facebook.com/groups/437039246391219/Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire