25/10/2013

Παίζοντας με τη φωτιά στην Καμπούλ (ένα ντοκιμαντέρ που μπορείς να ενισχύσεις με crowdfunding)


Το πανεπιστήμιο της Καμπούλ αποδείχθηκε φιλόξενος χώρος για την Αννέτα Παπαθανασίου και την θεατρική της ομάδα, που αποφάσισε να διδάξει μία από τις σημαντικότερες αρχαίες τραγωδίες: την Αντιγόνη του Σοφοκλή.
Σε μία χώρα αφιλόξενη έως κι εχθρική για την γυναικεία ηθοποιία, που διώκεται ως προπατορικό αμάρτημα. Όσες επιδίδονται στην υποκριτική θεωρούνται ανήθικες, λίγο ως πολύ ως ασκούσες το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου.
Η σκηνοθέτις και ηθοποιός αποφάσισε να μετουσιώσει την εμπειρία της από την αυστηρή κοινωνία τουΑφγανιστάν και με την ομάδα του Playing With Fire δημιούργησαν ένα ντοκιμαντέρ. Σε αυτό αφηγούνται τις δυσκολίες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι Αφγανές στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα όταν εκείνες επιχειρούν ν’ ανοίξουν τα φτερά τους στην τέχνη.
Ταυτόχρονα εξιστορεί και τις δυσκολίες, που συνάντησε στην χρηματοδότηση του εγχειρήματός της, λόγω του κλεισίματος της ΕΡΤ, που το ξεπέρασε μέσω εναλλακτικών μορφών, όπως το crowd funding.
Η ταινία, πριν καν ολοκληρωθεί, είχε ήδη διακριθεί με το βραβείο του καλύτερου υπό ανάπτυξη εγχειρήματος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ντοκιμαντέρ, στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2013 (EDN-Doc OnAir Prize)
Για περισσσότερες πληροφορίες και για το πώς μπορείτε να συνεισφέρετε στο crowdfunding επισκεφθείτε τη σελίδα της ταινίας στο facebook

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire