04/10/2013

Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό: "Δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματάμε" - Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5 και 6 Οκτωβρίου (Αθήνα)

Με πρωταγωνιστές θύματα ρατσιστικής βίας πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε στην ΕΣΗΕΑ από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) μετά τις συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής.
«Δεν εφησυχάζουμε, δεν σταματάμε» δήλωσε ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Π. Κωνσταντίνου, αναφερόμενος στη διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση, στις 5 και 6 Οκτωβρίου, στο Γήπεδο Μπάσκετ Ρούφ, όπου κλήθηκαν να συμμετάσχουν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι μεταναστών κ.α. Ο κ. Κωνσταντίνου έκανε λόγο για «ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη». Σημείωσε πως «το κέντρο του εγκλήματος έχει όνομα και επίθετο, λέγεται "Άγιος Παντελεήμονας"» και πρόσθεσε πως «υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών των ρατσιστικών επιθέσεων».
Ο επικεφαλής της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, επικρότησε τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας πως «θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δύο χρόνια» και αναφέρθηκε σε σειρά ρατσιστικών επιθέσεων, όπως η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, οι επιθέσεις στη Νίκαια, τη Μεταμόρφωση και οι απαγωγές Πακιστανών. Επιπλέον, μίλησε για «σωρεία καταγγελιών για αστυνομικές αυθαιρεσίες που καταδεικνύουν τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την αστυνομία».
Ο πακιστανικής καταγωγής, Ουαλίντ Ταλμπ, που εργαζόταν σε φούρνο στη Σαλαμίνα, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τέσσερα άτομα, τα οποία -όπως είπε- τον χτυπούσαν επί 30 ώρες και βρέθηκε αλυσοδεμένος, όταν ζήτησε τα δεδουλευμένα από το αφεντικό του.
«Έχουμε στη διάθεσή μας βίντεο και φωτογραφίες από τουλάχιστον 30 επιθέσεις» είπε ο Μοχάμεντ Αχμούτ, της Πακιστανικής Κοινότητας, ενώ το μέλος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Ειρήνη Φωτέλλη, δήλωσε πως «ο μόνος που μπορεί να δώσει απάντηση στον φασισμό είναι το εργατικό κίνημα».
«Όλη μου τη ζωή θα την περάσω με τον ίδιο φόβο» δήλωσε ο πακιστανικής καταγωγής Ραφακάτ Αλί, που περιέγραψε επίθεση, που δέχτηκε το 2011 στην οδό Αχαρνών από 30 άτομα δείχνοντας στο σώμα του σημάδια από ξυλοδαρμό.
«Μέχρι πριν από μια εβδομάδα η Χρυσή Αυγή δεν εθεωρείτο συμμορία, παρόλο που υπήρχαν όλα τα στοιχεία για τη νομική αναγνώριση αυτού του γεγονότος» υποστήριξε ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος και αναφέρθηκε σε «πολυάριθμες εκκρεμότητες στις υποθέσεις των ρατσιστικών εγκλημάτων» για τις οποίες σε «καμία περίπτωση δεν ασκήθηκε δίωξη, παρόλο που υπήρχαν οι δικαστικές αποφάσεις». Ανέφερε, δε, ως ενδεικτική περίπτωση τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις 17 Ιανουαρίου του 2013, στα Πετράλωνα, που -όπως είπε- «αποσιωπήθηκε» και η έρευνα «πάγωσε», παρά το ότι βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες έντυπου υλικού της Χρυσής Αυγής στα σπίτια ενός δράστη.
«Η δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής δεν θα αφήσουμε να γίνει χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής από αντιφασιστικές οργανώσεις» είπε ο κ. Ζώτος, ενώ ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάνης παρουσίασε τη διακήρυξη-κάλεσμα επωνύμων για τη διεθνή αντιφασιστική συνάντηση στην Αθήνα.
Ανοικτό κάλεσμα σε νομικούς να παραστούν ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη των μελών της Χρυσής Αυγής απηύθυνε, από την πλευρά του, ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης.


Ομιλητές: 
-Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ για τη διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση 5,6 Οκτώβρη, τη πρόταση για Πανευρωπαϊκή αντιφασιστική κινητοποίηση, τις ευθύνες Δένδια, την συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή για τις διώξεις αντιφασιστών, τη τρίτη δίωξη του από τη συνεργασία νεοναζί της Χρυσής –Δένδια και πρόθυμων της δικαιοσύνης . Επίσης θα υπάρξει τοποθέτηση για το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

-Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος για τη δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τις ρατσιστικές επιθέσεις στη Νίκαια, τη Μεταμόρφωση ,για τις απαγωγές των Πακιστανών, την υπόθεση Μοχάμεντ Καμράν στο ΑΤ Νίκαιας κλπ 

-Ουαλίντ, Αιγύπτιοι ψαράδες από Πέραμα. Ποιοι και γιατί του αφαίρεσαν την άδεια παραμονής μετά τη ρατσιστική επίθεση;

-Εκπρόσωπος των Σενεγαλέζων της Πλατείας Αμερικής για τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής και τη συγκάλυψη από την ΕΛΑΣ

-Αλέξης Κακαφίκας, κίνηση «ΟΧΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και αντιπρόσωπος στη διεθνή συνάντηση κατά του φασισμού και του ρατσισμού, 6 Οκτώβρη 2013 στην Αθήνα 

-Θανάσης Καμπαγιάνης, δικηγόρος, παρουσίαση της διακήρυξης-κάλεσμα επωνύμων για τη διεθνή αντιφασιστική συνάντηση στην Αθήνα, 6 Οκτώβρη

-Εκπρόσωπος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παρεμβαίνουν οι δικηγόροι Δημήτρης Ζώτος, Ευγενία Κουνιάκη για τις αμέτρητες εκκρεμότητες στις υποθέσεις των ρατσιστικών εγκλημάτων των νεοναζί

Δείτε επίσης σχετικά: http://tvxs.gr/news/ellada/neonazistika-egklimata-xoris-timoria

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire